Sammenlignende laboratorietest af kufferter på det nordiske marked

Sammenlignende laboratorietest af kufferter på det nordiske marked

For at teste hjul og teleskophåndtag blev kufferterne rullet på en roterende tromle over en strækning på 23 kilometer. I testen var kufferterne også pakket med 5 kg tung håndbagage. Foto: PZT

Håndtag, der går af, og hjul, der går i stykker – en defekt kuffert kan virkelig ødelægge feriestemningen. Vi har testet syv forskellige kufferter, og den store forskel er, hvor robuste de er.

Lotta Hedin
Lotta Hedin Udgivet: 30 jan, 2018

De bliver rullet, slæbt, løftet, kastet og måske tabt – en kuffert skal kunne klare lidt af hvert. Men der er store forskelle på holdbarheden, viser Testfaktas test.

Blandt andet er det håndtagenes holdbarhed, der skiller kufferterne fra hinanden.

De bedste kufferter klarede 3.000 ryk i håndtaget uden problemer. Kufferten fra Cavalet klarede kun en tiendedel så meget – her gik håndtaget i stykker efter bare 300 ryk.

Vi blev overraskede over, at der var så store forskelle, siger Thorsten Kutzner, der er testleder på PZT's laboratorium, hvor testen blev udført.

På Asaklitt-kufferten er det beklædningen rundt om håndtaget, der går i stykker efter knapt 2.000 ryk.

– Den bliver helt uanvendelig, siger Thorsten Kutzner.

Hjulene på kufferterne viste sig derimod at være uventet robuste. Kufferterne blev rullet over en strækning på i alt 23 kilometer på et underlag med forskellige ujævnheder. Alle hjul klarede testen uden anmærkninger. Men for teleskophåndtagene var de 23 kilometer mere anstrengende.

Eftersom kortere personer ikke altid trækker teleskophåndtaget hele vejen ud, testede laboratoriet at rulle kufferterne både med håndtaget trukket maksimalt ud og låst i den højeste indstilling. Håndtagene blev også belastet med en fem kilo tung håndbagage.

På flere af kufferterne blev teleskophåndtaget beskadiget, når det ikke var trukket helt ud. Efter at have rullet knapt 12 kilometer satte fx American Touristers håndtag sig fast. Også Samsonites teleskophåndtag satte sig fast.

– Hvis man skal købe kuffert, er mit råd, at man ikke vælger en med et unødigt langt håndtag, så man sikrer, at man kan have det helt trukket ud hele tiden. Håndtagene i testen klarede belastningen bedre, når de var trukket helt ud, siger Thorsten Kutzner.

Bedst i test er kufferten fra Titan. Her klarer både bærehåndtag og teleskophåndtag sig uden anmærkninger. Titan klarer sig også godt, når laboratoriet lader kufferterne falde mod gulvet og lande lige på hjulene – med fuld oppakning. Der kommer en mindre bule, men den kan rettes ud igen. Rusta og Cavalet går derimod i styrke ved hjulmonteringerne, når de udsættes for samme behandling.

Er man på udkig efter en vandtæt kuffert, er risikoen dog stor, for at man bliver skuffet, uanset hvilket mærke man vælger. Alle kufferter i testen tog vand ind, når de blev udsat for en skylle svarende til et kraftigt regnvejr. Og det var virkelig meget vand, der trængte ind. Kun Samsonite klarede sig nogenlunde og blev ganske vist fugtig, men der opstod ingen 'vandpytter' på indersiden, som i de andre kufferter

– Det virker, som om vandet er løbet ind ved teleskophåndtagets beslag. Hvis du lander i en ordenlig regnskylle og ikke kan nå i læ, kan det være en god idé at tippe kufferten, så teleskophåndtaget ikke peger opad, siger Thorsten Kutzner.

Fakta om testen

Det tyske laboratorium PZT har på vegne af Testfakta udført en sammenlignende test af syv forskellige kufferter.

Alle kufferter er ca. 75 cm høje, af hård plast og udstyret med fire hjul og teleskophåndtag. I testen var kufferterne fyldt og havde en totalvægt på 25 kg (ved test af lynlås og vandtæthed var kufferterne tomme.)

Testen bestod af følgende dele:

Rulletest

• Kufferterne blev rullet på en roterende tromle med ujævn overflade. På det udtrukne teleskophåndtag monterede man 5 kg håndbagage.

• Kufferterne blev rullet over en strækning på i alt 23 km med en hastighed på 3 km pr. time. Testen blev udført både med teleskophåndtaget helt trukket ud og med håndtaget indstillet i højeste indstilling. Efter testen blev både hjulenes og teleskophåndtagets tilstand evalueret.

Holdbarhed bærehåndtag – ryktest

Et spændbånd blev fastgjort til kuffertens håndtag. Kufferten blev hejst op, så den hang frit. Den blev sluppet og opfanget af spændbåndet efter 10 cm frit fald. Dette fald blev gentaget 3.000 gange.

Holdbarhed teleskophåndtag

Kufferten blev løftet 10 cm op i luften med teleskophåndtaget trukket helt ud og sat ned igen. Dette løft blev gentaget 1.000 gange.

Lynlås

Kuffertens lynlås blev åbnet og lukket 500 gange.

Faldtest
Kufferterne blev tabt fra 70 centimeters højde. Vinklen for faldet blev ændret, så tasken landede på forskellige sider og på hjørnet (hvor hjulene sidder). Testen blev udført, efter at kufferten var kølet ned i et kølerum (minus 20 grader).

Penetrationstest af kuffertens skal

En spids genstand blev sluppet fra en meters højde, så den ramte kuffertens midte. Testen blev udført, efter at kufferten var kølet ned i et kølerum (minus 20 grader).

Håndtering

Laboratoriet evaluerede, hvor godt kufferterne rullede på forskellige underlag, hvor gode de var at åbne, lukke og pakke.

Vandtæthed

Hver rejsetaske blev placeret opretstående og overbruset i ti minutter. Brusebadet svarede til et kraftigt regnvejr (11,25 liter pr. minut).

TABLE OF TEST RESULTS

Facebook Comments

Fler nyheter

Laboratorietest

Kvalitet koster, når det gælder håndværkerbukser

Med et par gode stretch-håndværkerbukser bliver arbejdet enklere og mere bekvemt. Vores test viser, at slidstærke bukser koster mere, men holder længere, og dermed er både mere økonomiske i længden og samtidig et bedre miljøvalg.

Laboratorietest

Laboratorietest afslører store forskelle på bleer

En god ble skal holde barnets numse så tør som muligt, må ikke lække og skal helst slippe luft igennem. Hvor gode er de forskellige mærker på markedet, og kan det betale sig at betale lidt mere?

Testfakta har på vegne af Essity laboratorietestet ti fabrikater på det danske marked, og resultatet viser store forskelle i ydeevne.

Laboratorietest

Dyr airfryer ingen garanti for perfekte pommes frites

En airfryer i budgetklassen laver i mange tilfælde både bedre pommes frites og er mere energibesparende end en dyrere variant. Derudover er risikoen for at brænde sig mindre.

Fem måde at somna hurtigare

En god nats søvn kan nogle gange føles uhåndgribelig. Det er også meget personligt: ​​utallige faktorer spiller ind i hver persons søvnrutine. Her er nogle metoder, der har hjulpet andre med at falde i søvn om natten.

Testfaktas kvalitetsmærkning af senge

Formålet med Testfaktas kvalitetsmærke er at fremhæve senge med gode komfortegenskaber og høj kvalitet. Kravene til kvalitetsmærket er høje. Sengene gennemgår en række forskellige laboratorietests og må ikke underpræstere i nogen enkelt testfase. Kvalitetsstemplet sikrer derved, at sengen holder et gennemgående højt niveau både hvad angår komfort og kvalitet.

Laboratorietest

Pulserende lys får håret til at falde af

Glatte ben uden barbering, smerte eller cremer, der griser? IPL-teknologien anvender lys til at fjerne hår med. Men virker teknologien, og hvilket apparat er bedst? Testfakta har testet seks apparater og sammenlignet resultaterne.

Laboratorietest

Ny test af luftrensere afslører store forskelle i kapacitet

Testfaktas laboratorietest af luftrensere til mellemstore rum viser store forskelle i evnen til at rense luften – trods ligeværdig ydeevne ifølge producenternes information. I alt er 13 modeller fra det europæiske marked testet og sammenlignet i forhold til evnen til at eliminere luftforurening og allergene partikler.

Laboratorietest

Den bedste barberskraber, der giver en glat hud

Noget af det vigtigste, en barberskraber skal kunne er at give en tæt og skånsom barbering, der ikke irriterer eller skader huden. I Testfaktas omfattende laboratorietest har man testet otte forskellige barberskrabere på 21 forsøgspersoner, og her har man sammenlignet barberbladenes skarphed og holdbarhed.
 

Laboratorietest

Skummadrassen udfordrer boksmadrassen

Glem teenageårenes tynde skumgummimadras, som i dag kun hentes frem, når børnene har pyjamasparty. En ny generation af ergonomiske skummadrasser leverer en ergonomi på niveau med de klassiske boksmadrasser, viser Testfaktas opdragstest.

Vigtigt at have den rigtige seng til god søvn

Faste eller bløde, skum- eller skruefjedre, zoneinddelt eller ej? Mange koncepter og et gigantisk udvalg gør det svært at finde den helt rigtige i sengejunglen. Testfakta og ergonomiekspert Dr. Florian Heidinger afklarer begreberne.

Laboratorietest

Pandelamper – ustabile lyskilder i efterårsmørket

Efterårsmørket er en udfordring for alle, som gerne vil bevæge sig frit rundt udendørs. Testfaktas store laboratorietest af pandelamper afslører ekstreme effektfald, som øger risikoen for, at det bliver mørkt på løbeturen eller turen med hunden. Derudover passer producenternes angivne rækkevidde i meter sjældent.

Laboratorietest

Smart børste bedst til plak og tandkød

Tandlægen råder ofte folk til at skifte til eltandbørste. Men hvor meget bedre bliver det med en eltandbørste, og er der nogen forskel på de forskellige modeller? Testfakta Research har testet seks forskellige modeller i premiumklassen. Resultatet bekræfter tandlægens råd, men viser også, at visse modeller er klart mere effektive end andre.

Laboratorietest

Enkeltstående skummadrasser, et fleksibelt alternativ

En ny generation af enkeltstående skummadrasser leverer ergonomi på niveau med klassiske spiralfjedre, viser Testfaktas opdragstest.

Laboratorietest

Test af tandbørstehoveder – originalen mod kopierne

Hvor godt klarer kopierne sig i forhold til originalen fra Oral-B? Testfakta Research har testet og sammenlignet ti kompatible børstehoveder på det nordiske marked. Alle ser stort set identiske ud, men testen afslører store forskelle i kvalitet, følelse og præstation.

Laboratorietest

Pulserende lys fjerner uønsket hårvækst

Glatte ben uden barbering, smerte eller fedtede cremer? Med IPL-teknologi anvendes lys til at fjerne uønskede hår. Men fungerer teknologien, og hvilken model er bedst? Testfakta har testet seks modeller og sammenligner resultaterne.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta här.

Tema søvn

Alt til din nattesøvn

Test af senge, sengemadrasser og puder samt vejledninger og artikler om søvnrelaterede produkter.