Meny
-A A +A

Om Testfakta

Testfakta er en uafhængig test- og researchvirksomhed med speciale i laboratorietest og evaluering af forbrugerprodukter. Alle vores test udføres af certificerede test- og forskningslaboratorier med speciale inden for diverse produkt- og testområder (der findes flere oplysninger om vores laboratorier nedenfor). Tolkning og evaluering af testresultater udføres af Testfakta i samråd med laboratorierne og uafhængige eksperter.

Testfaktas virksomhed består af to dele:

  • Testfakta Editorial

Forbrugertidsskriftet på internettet
Testfakta driver forbrugerhjemmesiden Testfakta.se, der henvender sig til nordiske forbrugere. På Testfakta.se publicerer vi resultaterne fra alle vores test samt daglige nyhedsopdateringer inden for forbrugerområdet.
Forbrugerhjemmesiden er annoncefinansieret, og alt materiale på siden er omkostningsfrit for læseren. Annonceringen på Testfakta.se administreres separat fra den redaktionelle virksomhed.

Nyhedsbureau Testfakta
Testfakta er Nordens førende nyhedsbureau inden for forbrugerområdet. Siden begyndelsen af 2001 har vi forsynet nordiske medier med kvalificeret forbrugerjournalistik baseret på resultaterne fra laboratorietest af forbrugerprodukter.
Via nordisk dagspresse, fagpresse, tv og forbrugerwebsteder når Testfaktas journalistik ud til i gennemsnit 3,5 mio. nordiske forbrugere.
Eksempler på aviser, som regelmæssigt publicerer Nyhedsbureau Testfaktas materiale:

Dagens Nyheter
Göteborgs-Posten
Östgöta Correspondenten
Norrköpings Tidningar
Upsala Nya Tidning
Helsingborgs Dagblad
Borås Tidning
Värmlands Folkblad
Sundsvalls Tidning
Søndagsavisen (Danmark)

  • Testfakta Research

Testfakta tester også produkter på opgave af producenter og forhandlere. Opgavevirksomheden er adskilt fra nyhedsbureauet og forbrugerwebstedet, både organisatorisk og virksomhedsmæssigt.
Fremgangsmåden ved opgavetest er den samme som for vores almindelige testvirksomhed med den forskel, at produktionsomkostningerne betales af opgavestilleren og ikke af Testfakta.se eller Nyhedsbureau Testfaktas kunder, der ellers ville have afholdt omkostningerne.
Uanset om det drejer sig om opgavetest eller vores almindelige testvirksomhed, er udgangspunktet det samme – som uafhængig part at påvise relevante og for forbrugerne vigtige forskelle mellem forskellige produktalternativer.

Sådan arbejder Testfakta
Alle Testfaktas test og analyser udføres i et afgrænset laboratoriemiljø, der i videst mulige omfang efterligner de testede produkters naturlige anvendelsesområde. En produkttest omfatter flere dele, hvor marked, funktioner og tekniske løsninger kortlægges, inden udvalget bestemmes, og laboratoritest indledes. Hver enkelt test afvikles i projektform, og arbejdet ledes og koordineres af en projektleder hos Testfakta.

Hvem står bag Testfakta?
Testfakta begyndte som et nyhedsbureau til forbrugerrettet materiale i juni 2001. Grundlæggerne var en gruppe privatpersoner med baggrund inden for journalistik, teknik og økonomi.
Selskabet ejes og kontrolleres udelukkende af grundlæggende og de privatpersoner, der arbejder i selskabet.

Nyhedsbrev
Få overblik over de seneste test og nyheder! Abonner på Testfaktas nyhedsbrev.

Nyhedstips
E-mail dine nyhedstips til tips.
Din anonymitet er beskyttet i overensstemmelse med svensk lovgivning.

Hold dig opdateret med RSS 
Nu kan du få de seneste opdateringer fra Testfakta.se via RSS i på din mobil eller pc. På den måde går du ikke glip af nogen nyheder. Testfaktas RSS-feed.

RSS er det nemt at følge mange hjemmesider samtidigt. Nyhederne kommer direkte til dig. Før du kan abonnere på RSS-streamen, skal du have en nyhedslæser. Den læser efterfølgende det, der er nyt på den side, du abonnerer på, og genererer en stream – en feed – fra webstedet. Man kan sammenligne det med et nyhedsbrev, der opdateres i realtid.

Når du klikker på linket, får du vist en side, der mest af alt ligner html-kodning. Kopier adressen til denne side, indsæt den i din nyhedslæser i din computer eller din mobil, hvorefter den er klar.

Eksempel på en læser, der er gratis, og som du kan benytte til at tage imod Testfaktas RSS-stream.